Press "Enter" to skip to content

Server din vin på en rigtig vintønde bar og imponer dine gæster

Hvis du elsker vin, og ligeledes får gæster en gang i mellem som drikker vin, bør du overveje en vintønde bar. En bar lavet af en vintønde er et must for en hver vinentusiast, og den vil uden tvivl imponere dine gæster, og blive festens samtaleemne. Ikke nok med at baren fungerer som både barskab og vinreol som kan opbevare den gode rødvin og hvidvin, kan den også bruges som serveringsbord. At servere en god vin til dine venner og familie, på en rigtig vintønde bar, er både elegant og imponerende. Dertil er det et virkelig flot møbel, som uden tvivl vil pryde en hver vinelskers stue.

 

Hvilken vintønde bar skal jeg vælge?

Der er mange forskellige typer af vintøndebarer. Der er både dem som er lavet til formålet, og så er der dem der først har været brugt som vinfad, og efterfølgende lavet om til en bar. Så først om fremmest skal du have fundet ud af hvilken af de to typer du ønsker. Fordelen ved at vælge en bar lavet af en rigtig vintønde, er at den har ekstra charme. Den har en historie bag sig, som vinfad på en vinfarm, højst sandsynligt et sted i Europa. Der er noget helt specielt ved at have et møbel med sådan en historie bag sig, og det er noget som kun vil imponere gæsterne yderligere. Dertil kan du nogle gange stadig fornemme vinaromaen fra indersiden af tønden. Disse vintøndebarer er ofte lavet af 225 liters tønder af egetræ.

Den anden type er hvor baren er lavet til formålet, men er lavet så det ligner en rigtig vintønde. Fordelen ved denne vintønde bar, er at det er mere elegant og stilren. Dertil har du mange flere muligheder når det kommer til designs, størrelser, type af træ og farver. Her kan du f.eks. både få den i lyst og mørkt træ, afhængig af hvad der passer bedst til din indretning. Dertil kan du få dem i mindre størrelser. Så har du ikke plads til en stor 225 liter tønde, har du også mulighed for en mindre model.

 

Hvor mange flasker vin kan en vintønde bar indeholde?

Det kan få vintøndebarer der kan rumme helt op til 30 flasker vin. Dertil kan du selvfølgelig få nogle som kan indeholde mindre, både 20, 15 og 10 flasker vin. Det er vel og mærke de barer, som er bygget til bar fra start. Hvis du selv ønsker at bygge din egen vintønde om, kan du selv bestemme hvor mange hylder vinreolen skal have inden i, selvfølgelig i forhold til hvor meget plads der er i den størrelse vintønde du vælger. Ønsker du at opbevare mange vine, kan du anskaffe dig en af de helt støre 500 liters vintønder.