Press "Enter" to skip to content

Vejen til den sunde linje kan findes gennem samtaler

Covid 19 var en omvæltning i størstedelen af danskernes liv. Ikke blot på arbejds- og karriere fronten, men også i folks livsstil. Fitnesscentrene lukkede ned én efter én og satte en stopper for de ugentlige fysiske aktiviteter, som mange benyttede sig af. Det var et stort tab for dem, som ikke har selv har kreativiteten til hjemmetræning eller motivationen til en løbetur i det kolde vintervejr.
Mad og vin kan føltes som et plaster på såret

Fitnesscentrerne er ikke de eneste som har måtte lide af pandemien, det samme har mange firmaer og erhverv. Fyringer har der var mange af og en stor del af befolkningen er blevet afskediget. Ensomhed kan også være en ting som har ramt folk, da det sociale netværk som også hører med til en arbejdsplads, er blevet fjernet fra ens hverdag. Økonomien har været hård for mange og skabt stress i mange hjem. Disse faktorer kan medføre, at man søger trøst i ting for øjebliksglæder i form af god mad og et glas vin lidt for ofte. Sådanne vaner bliver hurtigt en ond cirkel, da brugen af mad og alkohol bliver et plaster på såret.
Mentalt velvære giver overskud
Når kroppen begynder at hænge i laser og overskuddet daler begynder mange at slå sig selv oveni hovedet. Du får ikke løbet den tur eller lavet den spinatsmoothie, som du gerne vil.
Her er det ekstremt vigtigt at huske på, at mentalt velvære er det absolut første skridt på vejen og det absolut vigtigste hvis man skal vende de usunde vaner.  At få sat ord på de følelser og få nogle værktøjer til at vende sin situation. Hvis du ønsker at tage det første og rigtige skridt så læs videre på https://psykologlyngby.dk/ og find en psykolog for dig.