Press "Enter" to skip to content

Opgrader dit barskab med islandsk gin

Gin er den helt store trend i disse år. Overalt i supermarkeder og i barer er udbuddet enormt, og folks viden om gin er hele tiden voksende. Fra tidligere at have været noget, der kun smagte er enebær er gin i dag så meget andet. Og nu er også islandsk gin noget du bare skal have i dit barskab.

Kommer fra England

Gin er en alkoholisk drik, der oprindeligt kommer fra England. Produktion af gin kan spores helt tilbage til 1600-tallet. Navnet stammer fra det franske ord for enebær. Og netop enebær skal altid være en af de anvendte botaniske elementer i produktionen af gin. Specielt de senere år er der dog komme rigtig mange forskellige smagsvarianter til. Kun fantasien sætter grænsen for smagen i moderne gin.

I cocktails

Gin er mest kendt for at være drinks, der ofte fungerer som aperitifs. Dette kan være en Dry Martini, en Gin Tonic eller som en Tom Collins cocktail. Derfor kan gin ofte også købes gin gavekurv, der indeholder lige præcis de ingredienser du skal bruge til din yndlingsdrink med gin. Altid en god ide til en gave eller til en hyggelig aften.

Gin er overalt

De seneste fem år er interessen for gin eksploderet. Overalt i den vestlige verden produceres gin og kun fantasien sætter grænser for hvilke smage, der kan tilsættes.

Folk vil have kvalitet

Med den stigende interesse for gin er antallet af mærke på markedet også stærkt stigende hele tiden. Alle prøver at få en bid af kagen, og håber at ramme den rigtige smag.. Og det er forholdsvis let at producere gin. Det kræver ikke unikke ingredienser som eksempelvis vindruer fra et specielt område som det gør at producere kvalitets vin. Men det svært at lave en god gin og fakta er, at folk går efter kvalitet.

Også på Island

I Danmark produceres rigtig mange forskellige gin. Men også vores nordiske naboer på Island er rykket med på ginbølgen. Fra Island kan blandt andet Glacier gin anbefales. Glacier gin er, som Island, kendt for sit rene vand. Vandet gør nemlig virkelig en forskel på Glacier gin, der indeholder enebær, bergamot, citronskal, korianderfrø og mælkebøtte. En interessant kombination. Der er tale om en håndlavet gin, der sælges i en super elegant flaske. Glacier gin har modtaget flere internationale priser og er blevet en eksportsucces for Island. Og det kan man godt forstå, når man først har smagt en Glacier gin. Den vender man simpelthen tilbage til igen og igen.