Press "Enter" to skip to content

Få mere frugt og grønt ind i din families liv og få et sundere liv

Det er vigtigt med frugt og grønt i hverdagen. Og det er lige så vigtigt at holde sin familie sund og rask. Læs med her for at få nogle gode råd til, hvordan du kan sørge for en sundere tilværelse for din familie.

Planlæg maden og lær børnene om sundhed

Hvis du gerne vil have lidt sundere familieliv, så kan det være en rigtig god idé at planlægge maden bedre. I en meget travl hverdag, så kan vi meget hurtigt være fristet til at bestille noget take away mad. Af og til går det nok at købe sådan noget take away mad. Men det er naturligvis ikke noget, som vi skal gøre hele tiden.

Det er en rigtig god ide at sætte sig ned i weekenden og planlægge den kommende uges madplan. Du kan eventuelt gøre det sammen med din partner og børnene også, så alle er involveret i processen. På den måde kan man også sikre sig, at alle medlemmer af familien får noget mad i hverdagen, som de gerne vil spise.

Når du har disse ugentlige møder med børnene, så er det også en god mulighed for at lære børnene mere om sundhed. Her kan du skabe et forum for nogle gode snakke om, hvorfor det er vigtigt at få rigeligt med frugt og grønt i hverdagen. Du kan også tage nogle lidt dybere snakke om proteiner og hvor mange kalorier, som man skal spise i hverdagen. Derudover kan snakken falde på ting som positivt kropsbillede og lignende.

Disse små ugentlige samtaler med børnene kan blive en god tradition, som de har lyst til at føre videre. På den måde har du også sikret din kommende families sundhed.

Snak med chefen om sundere mad på arbejdet

Hvis du gerne vil leve et mere sundt i hverdagen, så er det også vigtigt at have lidt kig på arbejdspladsen. Du kan eventuelt vælge at tage en snak med din chef om, hvorvidt det er muligt at få noget sundere mad på arbejdet. Ofte vil chefen være positivt indstillet på dette, så længe du har lavet din research forinden.

Se mere her for at lære mere om muligheden for at få frugt og grønt leveret til firmaet. Hvis du i forvejen har lavet undersøgelser som dette og fremviser dem for din chef, så er der større sandsynlighed for, at han vil gå med på ideen.