Press "Enter" to skip to content

Tag på madferie i Norden

Når ferien står for døren, er det fristende at drage syd på til varmere himmelstrøg. Det er også mod syd, folk ofte kigger, når de vil finde fantastiske madoplevelser. Steder som Frankrig og Italien er verdenskendte for deres lækre kulturelle køkkener.

Men hvorfor drage mod syd, når du kan finde spændende madoplevelser i Norden? Sverige, Norge og vores egen danske baghave er fyldt med lækker mad høstet i vores lige så fantastiske natur. Du bør derfor overveje en bilferie i Norden, hvis du vil ud og smage på verden.

Alt godt fra havet

Elsker du fisk, krebs og andre havdyr på tallerkenen? Hele Norden har en lang og stolt tradition for fiskeri, og dette afspejler sig i de gastronomiske oplevelser. Du kan for eksempel tage langt mod nord, op i Norges højder, og besøge Bergen. Her finder du deres fantastiske fisketorv, som er fyldt med lækre delikatesser fra havet og et stort udvalg af street food.

Alt efter årstiden kan du desuden nyde forskellige elementer af den norske natur og klima. Om vinteren kan du opleve de lange nætter, hvor nordlys ofte kan ses, og om sommeren går solen praktisk talt ikke ned, så du kan gå ture på alle tider af døgnet.

En hel by af slik

Er du mere interesserede i slik og andre godter? Så drag til Sverige. Her finder du Slikbyen Gränna, som – meget sigende – er en by, der er stolte af sin slikproduktion. Det var her det populære polkagris-bolsje blev opfundet, og de mange bagerier i den lille by holder polkagris-traditionen i live.

Slik og godter kan nydes blandt smukke huse, der er helt tilbage fra 1600- og 1700-tallet, og byen er omgivet af et smukt naturområde fyldt med skove og Vättern søen.

Bliv klar til at køre

At flyve til Norge og Sverige er langt fra nødvendigt. Det er let at sejle og køre til vores nabolande, og du får en fantastisk oplevelse, når du kører gennem de enorme skove og rundt om de mange bjerge, der pryder begge landes natur.

Det kræver dog, at din bil kan holde til turen. Sørg for at bilen har fået et godt eftersyn, før I drager på ferie. Tager I af sted i sommerferien skal du også sørge for at have fået skiftet til sommerdæk. Norge og Sveriges veje tager dig rundt på mange forskellige slags veje, så det er vigtigt, at du har hjul, der er egnet til vejret.