Press "Enter" to skip to content

Hvordan laver man Genovese pesto?

Pesto er en italiensk klassiker, der stammer fra byen Genova i Ligurien. Pesto er lavet af en blanding af basilikum, pinjekerner, Parmesan, hvidløg og olivenolie, og er en populær ingrediens i mange italienske retter. Den er vidunderlig at bruge i pastaretter, bruschetta og salater og mange flere. Hvis du er på jagt efter en hurtig og nem ret, så pesto er altid et godt valg at pifte retten op med. Faktisk vil jeg næsten gå så langt og sige, at pesto er den italienske koks bedste ven.

Her får du en opskrift på, hvordan du selv kan lave din egen genovese pesto.

Ingredienser

– 2 håndfulde basilikum

– 1 dl pinjekerner

– 1 dl Parmesan

– 2 fed hvidløg

– 1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende basilikum, pinjekerner, Parmesan og hvidløg sammen til en jævn blanding.
  2. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, indtil du har opnået den ønskede konsistens.
  3. Smag pestoen til med salt og peber.
  4. Pestoen kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i op til en uge.

Ristet hvidløgspesto

Prøv at afløse hvidløget i opskriften med 4 fed renset hvidløg og 2 spsk olie. Rist hvidløg og olie ved medium varme til hvidløgene er gyldne. Kom det afkølede hvidløg i en foodprocessor med balance af opskriften. Rist hvidløget i en tykbundet pande, indtil det er fint gyldent. Kom det afkølede hvidløg i en foodprocessor sammen med balance af opskriften.

Gode brød af bruge dine pestoer på

Når du har lavet din pesto, kan du bruge den på en række måder i dine madretter. Pesto er for eksempel perfekt til at pifte en almindelig pastaopgør op med. Det smager også godt på pizza eller som dip til grøntsager. En anden mulighed er at blande pestoen i en salat dressing, hvilket giver salaten et frisk og intens smag.

En af de bedste ting ved pesto er, at der er så mange muligheder for variation. Du kan fx prøve at lave en blanding af basilikum og spinat, eller bruge andre urter og nødder i stedet for pinjekernerne. Når det så kommer til at smøre pestoen på et brød, så har det italienske køkken et væld af bagværk, som en pesto passer perfekt til. Et brød som du med fordel kan bruge er focaccia. Focacia er et italiensk brød, der er lavet af dej med olie og salt. Dejen hæver sig op i ovnen, og bliver så let aflang. Du kan frit lade fantasien løbe wild, når det kommer til pynt på focacciaen.

En andet populært valgt er ciabatta, som er et brød med en lidt sprød skorpe udenpå men alligevel saftig indeni. Ciabatta passer perfekt sammen med alle slags fyld, herunder både kolde og varme retter.