Press "Enter" to skip to content

Limfjordshummer – luksuriøs gæstemad

Skal du imponere til dit næste arrangement? Måske en lidt større begivenhed såsom et bryllup, en rund fødselsdag eller noget helt tredje hvor du bare gerne vil gøre noget lidt ekstra ud af det, så kan du overveje at servere hummer for dine gæster.

Det er en lidt dyr spise hvis man vil have en ordentlig kvalitet selvfølgelig, så måske du bare kan servere det som en forret eller en lille velkomst ret, fordi man en gang imellem bare skal forkæles lidt ekstra.

 

Nogen vil også mene at hummer er den eneste rigtige måde at skyde nytåret ind på.

Køb en hummer i god kvalitet

Uanset hvilken ret du tænker at lave med hummer, eller til hvilken lejlighed så er det altså et og alt at du køber en hummer i god kvalitet.

 

Igen så er hummer ikke den billigste spise, men har man først bestemt sig for at det er det der skal på menuen, så kan det altså på ingen måde betale sig at prøve at spare lidt penge ved at finde en billig hummer. Et godt bud på en frisk hummer kunne f.eks. være Venøs levende limfjordshummer, her går man ikke på kompromis med kvaliteten, og man kan få leveret en af Venøs levende limfjordshummere lige til døren.

Hvad skal man drikke til Venøs levende limfjordshummer?

Der findes et utal af måder at tilberede hummer på, en kort søgning på nettet giver i hvert fald opskrifter nok til at man stort set kan spise hummer hver dag året rundt, men så går det luksuriøse nu nok lidt af.
Når du har fundet den opskrift du syntes der lyder mest lækker så kommer det næste spørgsmål nok hurtigt, hvad skal man have at drikke til sådan en krabat?

 

Der er selvfølgelig lidt forskellige muligheder alt efter om du vælger at tilberede din hummer med masser af hvidløg, med andre friske krydderurter, eller laver suppe ud af den, men som udgangspunkt vil smagen af hummer være meget intens og have en let sødme over sig, derfor er det godt at vælge sin vin ud fra det.

 

Det kan f.eks. være en god chardonnay eller en Bourgogne. Serveres der hummer til nytårsaften eller en anden stor begivenhed, så kan man også godt servere en kompleks champagne hertil, eller en tør portvin.

 

Lad ikke noget af hummeren gå til spilde

En så lækker spise som hummer skal endelig ikke gå til spilde – og derfor kan man i bedste “stop-madspild” stil faktisk også bruge skallerne fra hummeren, du kan f.eks. lave en lækker hummerbisque, som ikke kræver alverden af ingredienser udover lidt grøntsager, måske har du en rest i køleskabet, tomatpure, hvidvin og fløde. Det smager utrolig godt i forhold til hvor nemt det er at lave.